cruise-reis-egypte-nijlIn bootvakanties hebt je heel wat mogelijkheden. Je kan zelf een boot, een Yacht of zeilboot huren zonder vaarbewijs of een prachtige cruise boeken. In veel landen heb je zelfs geen vaarbewijs nodig. In Nederland kan je zonder vaarbewijs varen met een motor- of zeilboot. De boot mag echter niet langer zijn dan 15 meter en niet sneller kunnen dan 20 km per uur. Een boot huren kost in de zomer ongeveer 1.000 tot 1.500 Euro voor een week. Hiervoor heb je reeds een motorjacht van twee- tot zes personen of een 4-persoons kajuitzeiljacht voor 650 Euro per week.

Ben je niet zo voor kleine bootjes en wil je meer luxe. Dan is een cruise voor jou de geschikte oplossing. De prachtige ingerichte cruiseboten zijn drijvende hotels met zwembaden, restaurants, winkels, theaters, casino’s en disco’s waar soms bekende artiesten optredens verzorgen. Verder heb je op het dek ook zetels waar je heerlijk kan relaxen of een wandeling maken en ondertussen genieten van het prachtig uitzicht. Sommige cruiseschepen zijn zelfs enkele voetbalvelden lang. Dus ruimte genoeg om de benen even te strekken. Je kan deelnemen aan veel leuke randactiviteiten op het schip, maar ook op excursies naar het vasteland.

Veel touroperators bieden naast een gewone vakantie ook prachtige cruises aan. Je hebt dure cruises en natuurlijk goedkope cruises, dit hangt af van de reisbestemming en de faciliteiten op het schip zelf. Meestal is de vlucht en vervoer naar het schip inbegrepen. Ben je snel zeeziek, vraag dan informatie over de grote en het gewicht van het schip. Hoe groter het schip, hoe rustiger in het water. Op sommige boten is er een dresscode en ben je verplicht om te kleden voor het galadiner of stijlvol avondfeest. Ook huisdieren worden meestal niet toegestaan tijdens deze reizen. Op reisplanner.eu vind je prachtige foto’s van een reis naar Egypte samen met een cruise op de Nijl

Wie echt op avontuur wil kan contact opnemen met cargobedrijven. Deze bedrijven nemen passagiers mee via een cargoschip. Dit is de goedkoopste manier van reizen om lange afstanden via oceanen en zeeën te overbruggen. De meeste cargobedrijven verhuren soms meerdere cabines aan gewone reizigers. Je mag dan meestal in de de captain’s of owner’s suite verblijven met een eigen badkamer en samen aan de tafel van de kapitein.

Wie echt alles over verschillende cruises wil weten moet eens surfen naar enkele fora’s en cruisewebsites bezoeken, je vind er tal van feedback en info.