fietsen met een beperkingFietsers met een beperking. In sommige gevallen hebben fietsers met een beperking heel wat moeilijkheden door allerlei hindernissen op de rijweg. Hou rekening met te smalle paden, kasseistroken, zandige ondergrond, steile hellingen… Voor het plannen van je fietsvakantie surf je best even naar de website van de toeristische dienst van de stad of gemeente waar je uw vakantie wil doorbrengen. Zo kom je voor geen verassingen te staan.

Mensen met een beperking hebben meestal een beperkte mobiliteit, fietsers met een tandem, driewieler, duofiets of handbike. In sommige steden en gemeenten houden ze wel rekening met de keuze van de officiële fietsroutes. Ook zijn er voorzieningen getroffen voor fietsers die snel vermoeid geraken of ouders met fietskarren.

In de Antwerpse Kempen en Scheldeland (België) zijn vier toegankelijke fietslussen en fietsvakanties voorzien. Nieuw is dat ‘Iedereen Fietst’ een kant-en-klaar totaalpakket biedt. Met de vele extra tips maak je er meteen een comfortabele en deugddoende fietsvakantie van.

Fietser met een beperking? Ook dan geniet je van het fietsknooppuntennetwerk. Onder de noemer ‘Iedereen Fietst’ presenteert de Provincie Antwerpen vier toegankelijke fietslussen vanuit een toegankelijk logies in de Antwerpse Kempen en Scheldeland.

Mensen met een beperking hebben het vaak lastig om zelf een weekendje samen te stellen. ‘Iedereen Fietst’ van de provincie Antwerpen vult dit hiaat op. Voor elke route bundelden ze detailinfo over de fietsroute, het logies, de bezienswaardigheden en de horeca. Met de handige kaartjes en fietsfiches vertrek je zorgeloos op vakantie.” Het Centrum voor Toegankelijkheid Provincie Antwerpen deed hetzelfde voor de bezienswaardigheden, cafés en restaurants langs het netwerk.

De gedetailleerde screening en de fietsexpertise van Toerisme Provincie Antwerpen resulteren in vier toegankelijke fietslussen in de Antwerpse Kempen en Scheldeland.

Meer info:

De toegankelijke fietslussen situeren zich in de Antwerpse Kempen (Mol/Retie, Brasschaat/Kalmthout en Rijkevorsel/Turnhout) en Scheldeland (Bornem/Puurs). Gedetailleerde fiches met kaartjes, toeristische tips en informatie over de toegankelijkheid van attracties en horeca op www.antwerpsekempen.be en www.scheldeland.be.