met de fiets op reisEen reis met de trein, dit kan erg aangenaam zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden, of je gaat met de trein naar een stad, of je gaat van stad naar stad. Er zijn ook verschillende treinen waar je dan gebruik van kunt maken. De TGV is een trein waar veel mensen gebruik van maken als ze op vakantie gaan, maar je kunt ook een slaaptrein nemen. Het is ook afhankelijk van waar je naar toe gaat. Soms moet je tussendoor een aantal keer overstappen, maar het kan ook zijn dat je een treinreis krijgt van zeven uur of meer en dan is een slaaptrein wel ideaal. Je hebt meer ruimte en of je nu overdag of in de nacht reist, je kunt lekker slapen. Op deze manier kom je uitgerust op je bestemming aan. Er zijn ook vaak leuke vakantie aanbiedingen te vinden. Dus neem de tijd en surf eens over het internet. Wellicht tref je een aanbieding die goed aansluit bij jouw wensen!

Reis met de trein…., checklist niet vergeten!

Het reizen met de trein is zeker een aanrader, ook als je met kinderen op reis gaat. Ze hebben genoeg ruimte om te lezen of om een spelletje te doen samen. Zowel in binnen- als buitenland kun je met de trein reizen en is het verstandig van tevoren een kaartje te regelen. Gebruik deze checklist om te kijken of je alles hebt en zo kan de zorgeloze reis en vakantie beginnen meteen als je in de trein stapt.

Reizen met de trein is leuk, maar er moet ook aandacht geschonken worden aan sommige zaken zoals het gewicht van de bagage, wat met de fietsen en zijn huisdieren toegelaten op de trein, zo ja…, op welke manier enz…

Wat moet je zeker checken:

Bagage – Bagage voorschriften in de Thalys, Eurostar, TGV Brussel-Frankrijk, ICE-treinen, Internationale dagtreinen, Internationale nachttreinen en Bagagedepots in internationale stations moet je zeker checken. Voor iedere trein en bestemming gelden andere regels. ( Bagage )

Fietsen – Verkent u een streek liever op twee dan op vier wielen? Naargelang de trein waarmee u reist zijn er verschillende mogelijkheden om met uw fiets naar het buitenland te reizen. ( Fietsen )

Kinderen – In de meeste Europese landen genieten kinderen jonger dan 12 jaar (op de dag van de reis) van een voordelig kindtarief. Vaak komt de prijs van dit kindtarief min of meer overeen met de helft van de normale prijs voor volwassenen. ( Reizen met kinderen )

Huisdieren – U neemt uw schattig huisdier graag mee op reis? Dan hebben wij goed nieuws! In veel gevallen mag u uw trouwe viervoeter meenemen in de trein! Wél gelden er per trein verschillende regels voor huisdieren. ( Huisdieren )

Met beperkte mobiliteit – De meeste internationale treinen voorzien bijzondere faciliteiten voor reizigers met beperkte mobiliteit. Op sommige treinen worden er ook aangepaste tarieven aangeboden. ( Reizigers met beperkte mobiliteit )