op reis met het vliegtuigVakantie met het vliegtuig. Je hebt zin in een vakantie met het vliegtuig, groot gelijk! Het is een fijne manier om je te laten vervoeren. Binnen een paar uur ben je al heel wat kilometers verder. Geen files, geen oponthoud met het vliegtuig, maar gewoon doorvliegen en meestal ben je op tijd op de plaats van bestemming. Als je eenmaal in het vliegtuig zit dan begint je vakantie. Je kunt het jezelf zo aangenaam mogelijk maken, film kijken, muziek luisteren, lezen, eten en drinken of even je ogen dicht en genieten van dat fijne vakantiegevoel. Ook voor de kinderen is een vakantie met het vliegtuig heel goed mogelijk. Gedurende de vlucht worden er vaak films gedraaid en kunnen de kinderen film kijken of zichzelf vermaken met een spelletje of een tijdschrift.

Voorbereidingen vakantie met het vliegtuig

Er zijn een aantal voorbereidingen die je moet treffen als je met het vliegtuig op vakantie gaat. Je moet natuurlijk een vlucht boeken en stoelen reserveren zodat jij er zeker van bent dat je met een bepaalde vlucht mee kunt. Je kunt op tijd boeken voor bepaalde zekerheid, maar je kunt ook wachten op een last minute vakantie met het vliegtuig. Het ligt er aan waar je naar toe wilt en wanneer je kunt gaan. Andere voorbereidingen waar je aan moet denken zijn het regelen van verzekeringen, kijken naar de geldigheid van je paspoort / ID, contant geld klaarleggen, werking van de pinpas controleren, medicijnpaspoort aanvragen (indien noodzakelijk) en natuurlijk de reispapieren klaarleggen.

Vakantie met het vliegtuig, klaar voor de start?

Als je je voorbereidingen hebt getroffen en je koffer hebt gepakt dan kan de reis bijna beginnen. Op het vliegtuig check je in en wacht je nog even voordat je mag instappen. Maar binnen een paar uur ben je vertrokken en komt dat vakantiegevoel wel aardig dichtbij. Als je uit het vliegtuig stapt dan kun je vaak met een taxi, een auto of met de bus de reis verder voortzetten en je bijvoorbeeld naar een hotel laten brengen. Geen zorgen als je kiest voor een vakantie met het vliegtuig, instappen en genieten. Het vakantiegevoel begint dan al op het vliegveld!
Voor de thuisblijvers is er http://vluchtenvolgen.nl welke handig is om de checken waar het vliegtuig zich bevindt en hoe lang de vliegreis nog gaat duren.