op reis met de treinVakantie met de trein. Genieten van een vakantie met de trein, zonder zorgen? Het is heel goed mogelijk. Als je met de trein reist neem jij je bagage mee en je stapt in. Je hoeft niet op het verkeer te letten, je kunt plaats nemen in de trein, een boek lezen, slapen, voor je uit kijken, een spelletje doen, het kan hier allemaal. Dit maakt het reizen met de trein ook zo prettig. Steeds meer mensen gaan op vakantie met de trein en soms is dit ook de goedkoopste vakantie.  Je kunt een rondreis maken met de trein, maar je kunt ook met de trein naar de hoofdstad van een bepaald land reizen. Eenmaal gearriveerd op de plaats van bestemming neem je een taxi, die je naar het hotel brengt en daar kom je dan heel ontspannen aan en je vervolgt je vakantie daar.

Zorgeloos vertrek bij de vakantie met de trein

Je hebt je koffer ingepakt, de benodigde reispapieren zoals treinkaartje, paspoort of identiteitskaart veilig opgeborgen en je bent klaar om te gaan. Misschien nog wat klein geld om onderweg wat eten of drinken te kopen en dan kan de reis beginnen. Het is eens wat anders om je vakantie met de trein te beginnen. Reizen per trein zorgt ervoor dat je zorgeloos van de ene naar de andere plek reist, geen file, geen tolwegen en je komt uitgerust aan op je bestemming. Ook voor kinderen is het een fijne manier van reizen. Geen zeurende kinderen en geen geruzie op de achterbank van de auto, die altijd te klein is!

Geniet van de vakantie met de trein

Zin in een zorgeloze vakantie? Kies dan nu voor een vakantie met de trein. Enkele zaken waar je dan aan moet denken zijn:
– Je treinkaartje
– Paspoort / ID
– Pinpasje / contant geld
– Verzekeringspapieren en medicijnpaspoort (indien van toepassing)
– Eten/drinken voor onderweg
– Boek, spel of iets om in de trein te doen (hoeft niet kan natuurlijk wel prettig zijn)
– Camera
– Eventueel reispapieren als je bijv. rond gaat trekken in een bepaald gebied of voor een hotel dat je vooraf hebt geboekt.
Verder zijn er nog de standaard zaken waar je aan moet denken, zoals je mobiele telefoon en telefoonnummers van de thuisblijvers en toiletartikelen, schone kleding, etc. Kijk jij er ook naar uit om met de trein te reizen? Geniet volop van de voorbereiding. Denk ook aan de mogelijkheid om ’s nachts te reizen per trein, er zijn ook slaaptreinen, dat maakt het reizen nog aangenamer!