Fietsen langs de grens van natuur en industrie. In het Meetjesland en het Waasland kan je verrassend mooi fietsen. Ook daar waar je dit het minst verwacht. Twee ecoroutes tonen je de weg.

fietsfolder‘Eco’ slaat voor eens niet alleen op ‘ecologisch’, maar evengoed op ‘economisch’. Toerisme Oost-Vlaanderen tekende samen met Toerisme Meetjesland en Toerisme Waasland twee fietsroutes uit op het bekende knooppuntennetwerk, langs prachtige polders, putten, kreken en kanalen, in de periferie van industrie.

De twee lussen leiden fietsers doorheen het verborgen groen van de Gentse kanaalzone, het waterspaarbekken van Kluizen, de Waaslandhaven, Doel, Prosperpolder en het Zeeuws-Vlaamse Verdronken Land van Saeftinghe. Wie dacht dat hier niets dan staal te zien was, krijgt lik op stuk. Ook hier is Oost-Vlaanderen op zijn mooist, met grazende schapen, watervogels, windmolens, kastelen, stiltegebieden en groene, uitgestrekte en drassige velden.

De publicatie ‘Ecoroute – 2 fietstochten in het Waasland en het Meetjesland’ verscheen begin juni als bijlage bij de DM.City magazines van Gent en Antwerpen, in een oplage van 143.000 exemplaren. Ze leent zich bijzonder goed voor dagtochten die vertrekken vanuit Gent of Antwerpen, om zo de rijke historiek van deze steden in een ruimer perspectief te plaatsen. De brochure kan ook gratis worden besteld via de webshop van Toerisme Oost-Vlaanderen.

Een route bepalen gebruik dan de fietsroutes voor fiets gps. Erg handig als je al fietsend de omgeving wilt verkennen en tegelijkertijd lekker actief bezig wilt zijn in de natuur.
Optimaal genieten in het Maasland en het Meetjesland doe je op je eigen tweewieler!