met een camper op vakantieMet een camper op vakantie kun je wel ideaal noemen, je bent als je op vakantie gaat met de camper vrij om te gaan en te staan waar je maar wilt. Ben je van plan om met een camper op vakantie te gaan dan is het verstandig om van te voren een keer met een camper te gaan rijden. Wanneer je in het bezit bent van een camper dan gaat er een wereld voor je open. Heb je bijvoorbeeld slecht weer dan zit je zonder dat je hoeft in te pakken zo een paar honderd kilometer verder. Ga je een camper gebruiken om een weekendje weg te gaan dan begint het weekendje al de avond als je vertrekt, als het goed is sta je de volgende ochtend al op een parkeerplaats van een pretpark te ontbijten.

De camper gebruiken

Ga je de camper gebruiken om te overwinteren dan doe je dat nooit meer op een vaste plaats, want als je een avonturier bent dan ga je parkeerplaatsen opzoeken met een mooi uitzicht op prachtige locaties. Wanneer je nog geen camper hebt en ben je op zoek naar een camper dan heb je keuze genoeg. Bij de meeste mensen is het zo dat ze een camper kopen voor jaren. Je moet een camper beoordelen naar zijn rijgedrag, een camper blijft qua rijgedrag een bestelauto of als je voor een zwaarder type kiest een vrachtauto. Het blijft een sport als je een camper hebt gekocht om zelf de kraakjes en de piepjes of het gerammel van de inventaris weg te werken. Heb je eenmaal de camper aangeschaft dan moet je er op rekenen dat deze na tien jaar is afgeschreven. Natuurlijk is het zo dat je net als bij andere zaken goed voor het onderhoud van een camper moet zorgen. Je kunt om veel problemen te voorkomen het beste de gasinstallatie om de twee jaar laten controleren. Zorg er voor dat de gas en elektrische leidingen goed vastzitten, trillingen kunnen namelijk de leidingen op den duur beschadigen. Bij een camper is het net als bij andere auto’s dat het chassis, de cabine en de motor ook het nodige onderhoud nodig heeft, zorg er voor dat de camper zijn jaarlijkse onderhoudsbeurten heeft.

Verzekering van camper

Verder is het een goede zaak al je de gekochte camper goed laat verzekeren, desnoods met een uitgebreide dekking. Het is aan te raden de autoverzekering ook na te kijken. Heb je alles goed geregeld dan ben je zover om te kunnen gaan kamperen met je camper. In principe kun je met een camper langs de openbare weg maar ook op parkeerplaatsen vrij kamperen, dus je zou hier gewoon de nacht door kunnen brengen. Je moet er wel opletten dat vaak alleen slapen is toegestaan, dus je moet niets uit gaan pakken, geen luifel of tuinstoel met barbecue naast de camper uitstallen. Wanneer je meer wil dan alleen maar overnachten dan zal je daarvoor naar de aangewezen campings of kampeerplaatsen moeten gaan. Je kunt er op rekenen dat vrij kamperen bijna nergens meer mag. Het is wel zo dat er steeds meer gemeentes zijn die speciale camperplaatsen hebben met alle voorzieningen die nodig zijn. Op deze speciale campingplaatsen kun je gebruik maken van een watertappunt, er zijn meestal afvalbakken, ook kun je hier het chemisch toilet schoonmaken en de vuilwatertank kun je meestal ook leeg maken.