karavanEerste keer op vakantie met camper. Wanneer het de eerste keer is dat je met een camper op vakantie gaat zou het een goed idee zijn om de reis te laten organiseren. Ga je met de camper georganiseerd op vakantie dan weet je zeker dat je kunt overnachten op goede campings, maar je bent er dan ook zeker van dat je op de mooiste plekken van een land komt. Verder is het van groot belang dat je over de juiste vignetten beschikt in bepaalde landen. Als je naar Oostenrijk gaat moet als je gebruik maakt van de Oostenrijkse snelwegen een vignet hebben, dit is verplicht. Je kunt dit vignet kopen bij de ANWB of in Oostenrijk bij alle snelweggrensovergangen. Je moet deze sticker dan wel op de voorruit hebben voor je de grens passeert. Let er op want je kunt hier verschillende vignetten kopen een voor de auto en een voor de motor. Ook moet je er voor zorgen dat je een wegenvignet koop wat aangepast is voor de periode van je vakantie, je kunt een vignet kopen voor 10 dagen, twee maanden maar ook voor een jaar. Ga je naar Zwitserland dan is ook hier voor alle snelwegen een vignet verplicht.

Zwitserland en Frankrijk en de camper

Er worden in Zwitserland hoge boetes uitgeschreven als je geen vignet op je voorruit hebt. Voor Zwitserland telt maar één vignet dit vignet is een heel jaar geldig. Als je naar Frankrijk op vakantie wilt gaan met de camper dan weet iedereen wel dat je daar tol zal moeten betalen. Wil je het jezelf gemakkelijk maken dan kun je het beste voor je naar Frankrijk gaat met de camper een tol badge kopen. Ben je in het bezit van een tol badge dan kun je zonder te wachten door de tolpoortjes rijden die je tegenkomt op het gehele Franse snelwegnetwerk. Op deze manier wordt de tol die je zou moeten betalen elektronisch afgewerkt, dit betekent dat je nergens meer hoeft te wachten, en je hebt geen getob meer met de tolwegkaartjes en het wisselgeld.

Tol Frankrijk

De tol badges voor Frankrijk kun je alleen maar kopen bij de ANWB. Bijna iedereen die naar het zuiden op vakantie gaat reist door Duitsland. Ga je op vakantie met je camper en de reis gaat door Duitsland dan is het verstandig om eens na te gaan of je door steden komt waar een milieusticker verplicht is. in Duitsland kan je te maken krijgen met de zogenaamde umweltzones, dit zijn zones met als doel de luchtkwaliteit te bevorderen. Je mag alleen in deze gebieden rijden als het voertuig waarmee je rijdt is voorzien van een milieusticker die overeenkomt met de classificatie behorende bij de umweltzone. Ben je van plan om met de camper in Europa te blijven dan is het niet nodig om voor een internationaal rijbewijs te zorgen. Ga je buiten Europa op vakantie met de camper dan is het in veel landen verplicht om een internationaal rijbewijs te hebben. Je kunt een internationaal rijbewijs bij de ANWB kopen en is één jaar geldig.

Zie hier meer tips om met de auto op vakantie te gaan