sneeuwvakantie10 tips voor een veilige skivakantie

Veiligheid boven alles! Voor een zorgeloze skivakantie zijn vele zaken van belang, van de voorbereidingen tot het sporten op de piste zelf. WinterTrex heeft speciaal voor u de 10 belangrijkste tips voor een veilige skivakantie op een rijtje gezet.

De voorbereiding: Dankzij de paklijst niets meer vergeten, uw materiaal grondig gecheckt en de vakantie kan beginnen.

De lichamelijke voorbereiding: Voor de vakantie conditie opbouwen en een dag voordat u de piste betreedt rekken en strekken – en natuurlijk voorzichtig skiën of snowboarden.

FIS-pisteregels: De 10 gouden gedragsregels moet iedere “verkeersdeelnemer” op de piste kennen.

Helmplicht: De ski-helm behoort inmiddels, net als de skibril en de stokken tot de standaarduitrusting.

Veilig materiaal: Bijna één op de vijf skiongelukken zijn te wijten aan onveilig materiaal. Goed onderhouden materiaal dat in goede staat verkeerd voorkomt ongelukken.

Online zijn er veel spullen te vinden bij bijvoorbeeld United Brands die zorgen voor extra bescherming. Hier vind je de beste aanbiedingen en United Brands kortingscodes

Lichaamsbescherming: Voor freestylers behoren rug-, hand- en polsbeschermers tot de standaarduitrusting, deze mogen dus niet ontbreken in de koffer.

Verzekering: Goed verzekerd zijn tegen een ziekte, een skibreuk of diefstal op de piste zorgt voor een veiliger gevoel tijdens de vakantie.

Alcoholgebruik: Skiën onder invloed is een absolute no-go!

Noodnummers: 140, 118, 15 – in welk land gelden deze nummers?

Veilig onderweg: Lawines, lawineapparatuur, respect voor de natuur – nog iets?

Bron: TravelTrex GmbH