Het is koud, guur en alles behalve zonnig in Nederland. Wat is er dan lekkerder om tijdens deze donkere dagen alvast na te denken over de vakantiebestemming voor aankomende zomer? Heerlijk warm in de zon genieten van je welverdiende vakantie. Een mooie bestemming voor een volgende vakantie is Zuid Frankrijk. Het gebied kent twee zonnige, prachtige regio’s: Languedoc en de Cote d’Azur. Droom je even mee weg?

Zon, zee en cultuur in Languedoc-Roussillon

Deze regio in het zuiden van Frankrijk wordt gekenmerkt door een combinatie van het natuurschoon, een rijk aanbod aan cultureel erfgoed en de prachtige uitgestrekte zandstranden. Houd je van een actieve vakantie, maar wil je ook kunnen ontspannen? Dan is deze regio iets voor jou. Languedoc-Roussillon bezit verschillende natuurparken waar je tijdens een wandeling in alle rust kunt genieten van de natuur.

Daarnaast kent de regio een rijke historie wat zich uit in een aantal prachtige authentieke stadjes en dorpjes. In de zomermaanden bruist het hier volop. Het staat bol van de leuke terrasjes en winkeltjes op historische pleintjes of in de sfeervolle kleine straatjes. De kans is groot dat je tijdens een bezoek aan een van deze dorpjes tegen een cultureel erfgoed aanloopt. De regio bezit namelijk maar liefst 6 plekken die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Na al deze uitstapjes kun je vervolgens lekker tot rust komen op een van de heerlijke uitgestrekte zandstranden.

Genoeg te doen dus in Languedoc-Roussillon, maar waar kun je overnachten? Omdat het in de zomermaanden in Zuid Frankrijk altijd warm en zonnig is, is het heerlijk om te verblijven op een van de vele campings die hier te vinden zijn. De campings in Languedoc-Rousillon zijn vaak te vinden in de buurt van het strand en op loopafstand van een van de gezellige dorpjes.

Heerlijk relaxen aan de Cote d’Azur

Kijk je uit naar een heerlijke relax vakantie? Verdiep je dan eens in de Cote d’Azur. Onder Nederlanders is het een populaire vakantiebestemming. Deze streek staat in het teken van zon, zee, strand en genieten. Je kunt je er prima vermaken op een van de stranden aan een azuurblauwe zee. Maar vergeet niet een uitstapje te maken naar de kleine havenplaats Saint-Tropez. Hier liggen gigantische jachten in de haven, zeker de moeite waard om te bekijken. Daarnaast vind je er ook veel leuke terrasjes waar je, als je het goed wilt doen, een heerlijke cocktail bestelt. Let wel op, want de prijzen voor een drankje kunnen aardig oplopen.

Doordat de streek zo populair is onder vakantiegangers kun je hier een groot aanbod aan campings en vakantieparken vinden vanuit waar je eenvoudig een groot aantal bezienswaardigheden kunt bezoeken. Ook hier wordt het in de zomermaanden behoorlijk warm, een zwembad in de buurt is daarom een must. Zeker wanneer je op vakantie gaat met kinderen kun je wel wat waterpret gebruiken. Bijna alle campings en vakantieparken in de Cote d’Azur hebben een zwembad. Heerlijk om de dag mee te beginnen of wanneer je na een lange dag op het strand even wilt afkoelen.

Zie je het al voor je? Lekker op het strand aan de Franse kust. Droom nog even lekker verder en voor je het weet ben je alweer onderweg.  Bon voyage!