Eindhoven Airport is een vliegveld in het zuiden van Nederland, bij de Brabantse stad Eindhoven. De luchthaven is van oorsprong een militaire basis, vandaar dat het nog wel meer dan eens wordt aangeduid als vliegbasis Eindhoven. De laatste jaren positioneert het vliegveld zich echter steeds meer als commerciële luchthaven. De Schiphol Group is voor meer dan de helft eigenaar van Eindhoven Airport.

Op Eindhoven Airport zijn vrijwel alleen maar prijsvechters actief naar Europese stedentripbestemmingen. Vlieg met Transavia of Ryanair naar Barcelona of Alicante Airport, met Ryanair naar Londen, met Wizz Air naar Budapest en nog veel meer. Ryanair en Transavia, de hoofdgebruikers van het vliegveld, breiden bijna ieder jaar weer het aantal routes vanaf de luchthaven uit. In 2016 maakten daarom meer dan 4,7 miljoen passagers gebruik van het vliegveld. Eindhoven Airport staat al sinds 2014 in de top100 van grootste vliegvelden van Europa, gemeten in aantal passagiers. Niet gek omdat het voor mensen in het zuiden van Nederland relatief ver is om het grootste vliegvels van Nederland te bereiken, Schiphol Amsterdam Airport. Vliegveld Eindhoven is voor hen ideaal, ook gezien de kortere wachttijden bij de douane.

Toch is Eindhoven niet voor iedereen beter, bijvoorbeeld voor mensen die niet dichtbij Eindhoven in de buurt wonen. De reden is dat de mogelijkheden op openbaar vervoer beperkt zijn. Er is geen treinstation bij het vliegveld, iets waar de laatste tijd wel stemmen voor opgaan. Er rijdt wel een bus tussen het centraal station van de stad Eindhoven en de luchthaven heen en weer. En natuurlijk kun je ook parkeren op het vliegveld, hoewel dit vaak wel relatief duur is. Wij wensen je in ieder geval een fijne vlucht vanaf Eindhoven Airport toe!