Wat is er nou fijner voor kinderen dan lekker kliederen met zand en water. Veel kinderen vinden dit helemaal geweldig. Tegenwoordig zijn er diverse waterspeeltuinen in ons land te vinden. Kinderen beleven hier de dag van hun leven.

Indoor en outdoor
Er zijn outdoor waterspeeltuinen, maar er zijn ook indoor waterspeeltuinen. Dus het hele jaar door kunnen kinderen plezier maken met water en zand. Outdoor speeltuinen zijn vaak gesloten in de wintermaanden.

Kleding
Het is wel verstandig om je kind oude kleding aan te laten trekken. Bij mooi weer is zwemkleding een aanrader. Zo kan je kind heerlijk spelen, zonder rekening te hoeven houden met zijn of haar kleding.

Speeltoestellen
Er zijn speeltoestellen voor alle leeftijd. Voor de allerkleinsten heb je een zandbak met daarbij glijbaantjes en wat kleine toestellen waar ze water uit kunnen laten stromen. Ook heb je vaak wat toestellen waar ze water mee op kunnen pompen. Voor de wat grotere kindjes heb je bijvoorbeeld beekjes waar ze door kunnen lopen. Onderweg komen ze dan over allerlei verschillende ondergronden. Het is dus spannend bij elke stap, want wat zullen ze nu weer gaan voelen. Vaak heb je ook wel een laag vijvertje of een zwembad met ondiep water waar de kinderen heel fijn in kunnen zwemmen. En uiteraard komen daar dan ook weer diverse glijbanen in uit. Kinderen kunnen zich hier uren vermaken.

Jong en oud
Omdat er zo veel verschillende mogelijkheden zijn, is dit een speeltuin voor zowel jong als oud. Iedereen kan zich hier uren vermaken.

Dagje weg
Als je naar zo’n speeltuin gaat, kan je er echt een dagje uit van maken. Neem wat lekkere snoepjes, wat eten en wat drinken mee en jullie hoeven voorlopig niet meer naar huis.

Entree
Outdoor waterspeeltuinen vragen vaak helemaal geen entree. En als ze toch entree vragen, dan is dat erg weinig. Indoor waterspeeltuinen zijn wat duurder, maar deze zijn ook niet duur. Het is logisch dat zij wat duurder zijn, omdat zij ook in de koude wintermaanden open zijn en dan moeten zij bijvoorbeeld wel zorgen voor verwarming. En ook het personeel moet betaald worden. Bij outdoor speeltuinen werken meestal alleen maar vrijwilligers die af en toe langs komen om te kijken of alles nog goed en netjes is. Bij indoor speeltuinen is heel de dag personeel aanwezig.

Dus wil je je kinderen een dag bezorgen die ze nooit meer vergeten? Dan is een waterspeeltuin zeker aan te raden! Veel plezier met elkaar!!