Het is het grootste eiland ter wereld, en dankzij de noordelijke ligging op het zuidelijk halfrond kunnen de temperaturen aardig oplopen. Dat zorgt er mede voor dat Australië een erg populaire vakantiebestemming is. Zit je in Nederland te koukleumen in de winter, dan kun je in Australië gaan genieten van een warme en exotische zomer. De Australische winters zijn, zeker in de populaire vakantiegebieden, mild tot warm. Dat maakt het land het hele jaar door een perfecte vakantiebestemming. Je reist naar de andere kant van de wereld en komt terecht in een land met moderne steden, prachtige natuur en dieren die alleen daar in het wild leven. In Australië wordt Engels gesproken. Dat maakt reizen door het land voor de meeste toeristen een stuk eenvoudiger. Wil je tijdens je vakantie de mooiste Australische bestemmingen bezoeken, dan zul je toch echt een keuze moeten maken. Het land ligt letterlijk bezaaid met bezienswaardige plekken, maar Australië is ook 185 keer groter dan Nederland. Je kunt dus niet zomaar even in een dag van noord naar zuid, of van oost naar west, rijden. Hoewel het binnenland en de westkust van Australië zeker ook de moeite waard zijn om te bezoeken zijn de meeste bestemmingen toch aan de oost- en zuidkust te vinden. Daar waar steden als Melbourne, Sydney, Brisbane en Cairns liggen en het Great Barrier Reef vrijwel de hele noordoostelijke kustlijn volgt. Hieronder drie van de mooiste bestemmingen in dat deel van het land.
Sydney
Sydney is de meest iconische en bekende stad van Australië. Het karakteristiek ontworpen witte operahuis dat uitkijkt over de haven is Sydney is het kenmerk van de stad. Het is dan ook niet gek dat veel mensen voor Sydney kiezen wanneer ze een bezoek aan Australië brengen. Maar de stad heeft veel meer te bieden dan alleen het wereldberoemde operagebouw. Wanneer je Sydney in de zomer bezoekt kun je altijd neerstrijken op een van de stranden. Bondi Beach is het beroemdste strand waar het ook altijd een drukte van jewelste is. Je vindt er niet alleen badgasten en zonaanbidders maar, met dank aan de prachtige golven, ook heel veel surfers.  Surfen is sowieso een van de populairste vrijetijd sporten in Australië. Een wandeling door de haven van Sydney, met het Opera House en de Harbour Bridge, moet ook echt op je lijstje staan. Naast de bekende bezienswaardigheden vind je er ook winkels, het prachtige Sydney Aquarium, restaurants en terrasjes. De Sydney Harbour Bridge verbindt de haven met het Sydney Central Business District. Op zoek naar een uitdaging? Je kunt de 134 meter hoge brug te voet beklimmen. Niet iets voor mensen met hoogtevrees, maar wanneer je bovenop de Harbour Bridge staat word je beloond met een prachtig uitzicht over de stad, haven en het de Stille Oceaan. Een bezoek aan de Royal Botanical Gardens mag ook niet ontbreken op je bezoek aan Sydney. Gelegen naast het Opera House kun je hier binnen enkele uren het grootste deel van de unieke Australische flora ontdekken.
Cairns
Deze stad hoorde lange tijd niet tot de meest bekende bestemmingen van Australië, maar heeft wel ontzettend veel te bieden. Van oorsprong was Cairns een simpel vissersdorp. Door de vondst van goud en de houthandel is Cairns uitgegroeid tot een van de grotere steden aan de Australische oostkust. Het toerisme kwam pas echt op gang na de tweede wereldoorlog. Daar is een reden voor, want vanaf dat moment kreeg het Great Barrier Reef wereldwijde bekendheid. Dit koraalrif is een belangrijk beschermd stuk natuur dat heel veel toeristen trekt. Je kunt er prachtig duiken en vissen zien die je nooit ergens anders zult tegenkomen. De kustlijn van de stad Cairns zelf is gevuld met stranden en terrassen die over zee en het Great Barrier Reef uitkijken. De stad heeft ook een zeer actief nachtleven dus uitgaan tot in de late uurtjes is zeker een optie. Cairns ligt ruim 2400 kilometer noordelijker dan Sydney en heeft een tropisch klimaat. Op slechts een uurtje afstand vind je de Atherton Tablelands. Dit natuurgebied wordt gekenmerkt door de afwisseling tussen grote open velden en stukken tropisch regenwoud. Daar waan je je niet alleen in een andere wereld, het is ook daadwerkelijk een unieke omgeving. Wil je nog meer regenwouden, mangroves en tropische natuur bewonderen, dan is Cairns de perfecte uitvalsbasis. Je combineert zo de gemakken en luxe van de stad met de prachtige natuur die Australië te bieden heeft. Dat is een vakantie in Australië zoals het hoort, met het beste van twee werelden.

Lord Howe Island
Dit is het echte pareltje van Australië. Het eiland ligt op ongeveer twee uur vliegen van Sydney, midden in de Stille Oceaan, en wordt door sommigen ook wel het paradijs op aarde genoemd. Lord Howe Island is gevuld met prachtige natuur en biedt ruimte voor wandelaars, snorkelaars en andere avonturiers die zowel van de natuur als rust willen genieten. Het vijftien vierkante kilometer grote eiland heeft meerdere stranden en is een walhalla voor actieve natuurliefhebbers. Lord Howe Island is een van de plekken van Australië die nog niet overspoeld door moderne bouwwerken. Een prima plek om de ongerepte natuur te verkennen. Er zijn verschillende wandeltochten die je naar de mooiste plekjes van het eiland brengen. Het zijn actieve wandeltochten maar je hoeft dus geen ervaren sporter te zijn om ze te bedwingen en van de natuur te genieten. Lord Howe Island is ook een prachtige plek voor snorkelaars en duikers die de Australische zee willen ontdekken. Door het jaar heen worden tal van leuke evenementen georganiseerd op het eiland. Het ligt een paar uur vliegen van het grote Australische eiland, maar Lord Howe Island is Australië zoals je er alleen maar over kan dromen. Totdat je er geweest bent, dan weet je precies wat we daarmee bedoelen.