Voor liefhebbers van schitterende, ongerepte natuur is Ierland de perfecte vakantiebestemming. Grote delen van Ierland zijn onbevolkt waardoor u lange wandelingen kunt maken zonder een mens tegen te komen. Geniet van de geluiden van de natuur om u heen. Wacht niet langer en boek nu uw wandelvakantie Ierland!

Geniet van de groene omgeving!

Het binnenland van Ierland is rustig en groen en aan de kust kijkt u uw ogen uit naar de hoge klippen en ruige zee.  Buiten de grote steden komt u kleine gezellige stadjes en lieflijke vissersdorpjes tegen, waar de gastvrije bewoners u graag de weg wijzen en aanwijzen wat u in de omgeving echt niet mag missen.

Het klimaat van Ierland

Er wordt regelmatig gegrapt dat het in Ierland altijd regent. In de werkelijkheid valt dit mee.In de zomer kan het zelfs lange periodes droog zijn. Het land heeft een zeeklimaat en dus zijn de zomers koel en de winters mild. In de zomer kunt u rekening houden met een temperatuur van ongeveer 25 graden. Ierland is niet aan te raden voor een strandvakantie maar is wel de ideale bestemming voor een onvergetelijke wandelvakantie.

Wandelreizen in Ierland

Zoekt u diverse wandelreizen, bekijkt u dan gerust even ons overzicht. Ieren zijn van oudsher wandelaars. Zij hebben daarom de meeste prachtige wandelroutes uitgestippeld en houden deze ook goed bij. De wandelpaden hebben wegwijzers en zijn makkelijk te begaan. U hoeft u niet bang te zijn op drukke weggetjes te lopen want er zijn zoveel wandelroutes dat de wandelaars vanzelf verdeeld worden. In de zomers worden er zelfs wandelfestivals gehouden. Deze duren 2 tot 3 dagen, waarbij groepen bezoekers met gids mooie wandelingen maken. Deze wandelingen zijn vooral gezellig en worden gelopen door zowel toeristen als lokale mensen.

Leuke wandelreis, wandelen in the Ring of Kerry

Een van de mooiste wandelplekken in Ierland in de Ring of Kerry. Kerry is een schiereiland in het zuidwesten van Ierland. De Ring of Kerry is een ring weg rondom het schiereiland, waarbij u langs een zeer afwisselend landschap wandelt. Wandel langs de steile kliffen, prachtige stranden en veengebieden. Maar ook dichte wouden. Vanaf de kliffen heeft u uitzicht over de Dingle Bay. Neem ook de tijd om het nationale park van Killarney te bezoeken.