Je kent het wel, dé tijd van het jaar om weer opzoek te gaan naar een gave vakantie. Waar ga je dit keer weer heen, en met wie? Welke deals passen bij mij en waar moet ik nu precies op letten? Het internet staat vol met leuke vakantie deals maar wat past nu precies bij mijn situatie.

Wat word de locatie van dit jaar?

Allereerst moet je weten welke periode je gaat reizen, kan je alleen op vakantie in de zomerperiode? Of is juist alleen maar mogelijk om in het laagseizoen weg te gaan? Als je dit weet en met welk gezelschap je reist kun je je locatie gaan bepalen. Wil je niet te ver vliegen en kan je alleen in de zomerperiode omdat je met kinderen zit is het makkelijk om binnen Europa te blijven natuurlijk. Maar wil je juist buiten deze periode om en wil je verder weg gaan is dit de perfecte gelegenheid om op zoek te gaan naar vakantie deals bijvoorbeeld naar Azië of Amerika.

Slimme tips bij het boeken van vakantie deals

Doe niet wat iedereen doet, heel veel mensen kiezen vaak voor bepaalde landen omdat je daar veel over hoort. Maar ga zelfs eens op onderzoek uit bijvoorbeeld in Bulgarije is het weer ook goed, dit land is daarbij ook nog eens aardig voor de portemonnee.

Boek op tijd, zo maak je kans op leuke vroegboek kortingen. Je hebt vaak meer geluk als je de vakanties ver van te voren boekt dan wanneer je wacht op last minutes. Waarom? De kans dat prijzen op het laatste moment ineens een stuk omhoog gaan in plaats van naar beneden zit er ook in, en hier zit jij denk ik niet op te wachten.

Kies de juiste dag om te vertrekken, volgends de Consumentenbond is de dinsdag de beste vertrek dag. De meeste mensen kiezen het weekend om te vertrekken waardoor de vliegmaatschappijen de prijzen in het weekend omhoog gooien.

Maak gebruik van deze tips bij het vinden van goede vakantie deals en wie weet heb jij vanavond jouw vakantie als geboekt!