Een inbraak voorkomen dat wil toch iedereen? Er worden erg veel inbraken gepleegd wanneer mensen op vakantie zijn. Daarom is het belangrijk om je huis goed te beveiligen tegen inbraak. In deze blog geven wij 4 tips om met een gerust hart op vakantie te gaan.

  1. Laat inbrekers denken dat je thuis bent

Inbrekers kijken altijd eerst even of mensen thuis zijn. Er zijn verschillende manieren om inbrekers te laten denken dat iemand thuis is. Leg op de eettafel een krant met een kopkoffie en laat je brievenbus legen door je buren. Daarnaast is het verstandig om wat gordijnen dicht te doen. Dan kunnen inbrekers moeilijker naar binnen maken. Informeer altijd even bij je buren dat je op vakantie gaat. Inbrekers steken vaak een takje tussen de deuren. Ze kunnen dan zien of je thuis bent. Laat je buren dit checken en eventueel het takje verwijderen.

  1. Tijdschakelaar voor je lampen

Een inbreker kan je heel snel op het verkeerde been zetten. Tegenwoordig heb je lampen die kunnen werken op een tijdschakelaar. Het is mogelijk om de lampen op een bepaalde tijd aan te laten springen. Wanneer het bedtijd is, gaan de lampen weer uit. Inbrekers denken dan dat je thuis bent. Inbrekers zullen dan niet snel naar binnen gaan.

  1. Camerabeveiliging

Het hebben van een beveiligingscamera schrikken inbrekers af. De inbrekers pakken liever een huis dat niet goed beveiligd is. Check even of jou huis goed beveiligd is. Het risico is veel te groot wanneer een beveiligingscamera op je gericht is. Het opsporen van inbrekers gaat veel makkelijker wanneer de inbrekers geregistreerd zijn op camera. Tegenwoordig kan je via je telefoon mee kijken naar de camerabeelden. Je kan dan op opstand je eigen huis in de gaten houden. Het is aan te raden om een IP camera te kopen. Het opgenomen beeld en live beeld zijn kwalitatief gelijk. Daarnaast zijn deze camera’s moeilijk te hacken voor inbrekers.

  1. Beveiligingscamera koppelen aan de meldkamer

Het hebben van een beveiligingscamera is één van de eerste stappen. Alleen wanneer je op vakantie bent, kan je nog steeds niet ingrijpen. Daarom is het belangrijk om een meldkamer controle te geven over je huis. Een meldkamer houdt 24 uur per dag de huizen in de gaten. Wanneer een verdacht iemand wordt geregistreerd, nemen de medewerkers contact met je op.

Hopelijk helpen deze 4 tips om je met een gerust hart op vakantie te laten gaan. Zorg dat je de inbrekers voor bent!