powerbank-VK01Ben je net lekker een paar uurtjes onderweg moet je alweer je smartphone opladen! Wanneer je aan het citytrippen bent of een lange hike aan het maken bent in de Franse bergen kan het lastig zijn om even snel een stopcontact te vinden. Gelukkig is deze zoektocht met de komst van kwalitatief uitstekende powerbanks verleden tijd. Met een powerbank heb je namelijk binnen no time je smartphone weer compleet opgeladen.

Powerbank kopen voor onderweg
De grootste reden waarom je al een draagbare lader zou moeten kopen is omdat dit apparaatje ideaal is voor de dagen dat je moet reizen. Hoe heerlijk is het om in het vliegtuig of tijdens een lange treinreis een serie of zelfs een film te kunnen streamen via je smartphone? Op die manier maak je het lange wachten een stuk draaglijker. Een powerbank is compact, weegt niks en is gemakkelijk op te bergen in je handtas of zelfs jaszak. Met je eigen USB-kabel of oplader maak je eenvoudig en snel verbinding met je smartphone. Je kunt je telefoon gewoon gebruiken wanneer je hem oplaadt met zo’n externe lader. Zo kun je lekker muziek blijven luisteren tijdens het opladen van je smartphone.

Vergeten je telefoon op te laden
Je wordt wakker en bent helemaal vergeten om je telefoon op te laden. En dat net voor een lange werkdag of schooldag! Dat is erg vervelend, want grote kans dat je je telefoon gewoon nodig hebt de hele dag. Daarnaast is het ook wel prettig om bereikbaar te blijven tijdens een dag van huis. In dat geval is de powerbank een hele handige uitkomst: je stopt de powerbank met de telefoon in je tas en je telefoon wordt snel opgeladen. De ene uitvoering is sneller dan de andere; check daarom altijd eerst de reviews van meerdere items zodat je altijd de uitvoering kiest die het beste bij jouw gebruik past. Extra tip: laadt de powerbank altijd op wanneer hij op één streepje staat om teleurstelling in de ochtend te voorkomen. Zo’n apparaat kan namelijk ook leeg zijn.

Duurzame manier: solar variant
Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je powerbank niet óók een lege batterij heeft kun je kiezen voor een solar powerbank. Dit apparaat wordt opgeladen met behulp van zonlicht. het fijnste voordeel hiervan is dat je niet per se een compleet strak blauwe lucht hoeft te hebben om je batterij op te kunnen laden. Hoewel het opladen van zo’n duurzame powerbank wel wat langer duurt dan wanneer je hem oplaadt in het stopcontact, scheelt het wel energie en zo natuurlijk ook geld. Daarnaast kun je waar je maar wilt je powerbank opladen, waarna je ook je smartphone met gemak kunt laden. Houd er rekening mee dat deze externe draadloze laders een tikkeltje groter zijn dan de gewone uitvoeringen, maar dat ze alsnog prima mee te nemen zijn in bijvoorbeeld een rugzak of een handtas.

Bruikbaar op meerdere apparaten
Naast alle prettige voordelen van deze draagbare laders die we hierboven hebben beschreven, is er nog één voordeel te benoemen waar de meeste mensen geen weet van hebben. Je kunt een powerbank namelijk op meer apparaten gebruiken dan alleen op je smartphone. Er bestaan namelijk diverse uitvoeringen van dit product. Zo kun je ook een speciale powerbank kopen waarmee je je laptop kunt opladen. Deze uitvoering beschikt natuurlijk wel over meer mAH vermogen dan bijvoorbeeld eenzelfde soort product voor het opladen van je mobiel. Reis je veel of ben je veel onderweg? Dan is het zeker de moeite waard om eens te bekijken welke externe draagbare laders voor jou eventueel van pas zouden kunnen komen. Op die manier ben je altijd bereikbaar, kun je onderweg even wat foto’s uploaden op je social media en kun je de laatste series en films bekijken terwijl je aan het reizen bent.