Ga jij binnenkort op vakantie? Vergeet dan niet jouw camera inclusief SD kaart mee te nemen. Jouw vakantie kun je vastleggen met prachtige kiekjes. Een (extra) SD kaart meenemen op vakantie geeft je de zekerheid dat je al jouw unieke kiekjes kunt maken en dat je niet bang hoeft te zijn dat jouw geheugenkaart vol raakt. Alles wat je moet weten over geheugenkaarten meenemen op vakantie lees je in dit artikel.

Altijd genoeg ruimte voor al jouw prachtige vakantiefoto’s
De meeste camera’s hebben een kleine opslagruimte op het apparaat zelf. Maar wil je op vakantie genoeg ruimte hebben om foto’s te maken, dan is een SD kaart van groot belang. Hiermee kun je al gauw honderden foto’s maken afhankelijk van de grootte van de geheugenkaart. Wil je zeker weten dan je genoeg ruimte hebt om jouw mooie momenten op vakantie nooit te hoeven vergeten? Kies er dan voor om een aantal SD kaarten mee te nemen. Wanneer de ene kaart vol is, kun je gewoon een andere gebruiken en weer naar hartenlust foto’s schieten.

Grootte van de kaart
Het is belangrijk om de juiste grootte en opslagcapaciteit te kiezen. Je hebt al SD kaarten van 1GB tot kaarten van 64GB of meer. Hoe kleiner het aantal gigabytes is, des te goedkoper het product vaak is. Dit kan verleidelijk klinken, maar het betekent ook dat je minder ruimte hebt. Met een SD kaart van 1 GB kun je op sommige toestellen slechts 80 foto’s maken afhankelijk van de grootte van jouw foto’s. Kies daarom liefst voor een geheugenkaart van minstens 16GB. Ben jij een amateurfotograaf en wil je gewoon leuke vakantiefoto’s maken? Dan kun je met de juiste instellingen meer dan honderden foto’s maken. Wil jij je helemaal geen zorgen hoeven maken over een vol geheugen? Kies dan meteen voor een model van minsten 64 GB. Je moet veel foto’s schieten wil je deze vol krijgen.

Voor de zekerheid
Er kan op vakantie natuurlijk altijd iets gebeuren. Wellicht houdt jouw oude geheugenkaart ermee op en zit je nu zonder opslagruimte. Neem daarom altijd voor de zekerheid een extra exemplaar mee. Je hebt dan altijd genoeg ruimte om alle foto’s te maken die je wilt en geniet van de zekerheid dat je altijd een extra SD kaart bij de hand hebt. Een SD kaart kopen in het buitenland kan namelijk vies tegenvallen qua prijs.

Handig sorteren
Ga jij een grote reis maken en doe je verschillende landen aan? Dan kan het fijn zijn om bij thuiskomst na de vakantie al jouw foto’s al gesorteerd te hebben. Wanneer jij bijvoorbeeld een rondreis maakt door Azië en vijf verschillende landen bezoekt, is het aan te raden om vijf verschillende geheugenkaarten mee te nemen. Je kunt dan per land een andere SD kaart gebruiken en al jouw foto’s zijn dan al direct gesorteerd. Al jouw avonturen kun je eenvoudig terugvinden.

Eenvoudig mee te nemen
Een SD kaart voor camera is zeer eenvoudig mee te nemen wanneer je op reis gaat. De kaartjes zijn klein en hebben nauwelijks gewicht. Het is de manier om deze onvergetelijke momenten nooit te vergeten. Ga dus goed voorbereid op reis en schaf voldoende geheugencapaciteit aan. Zo geniet je van de optimale zekerheid dat al jouw vakantiekiekjes genomen kunnen worden en dat over genoeg ruimte beschikt. Een SD kaart kopen kan eenvoudig online. Je doet er ook goed aan om een SD kaarthouder aan te schaffen om al jouw kaarten overzichtelijk bij elkaar te houden. Je raakt de kaarten en al jouw bijzondere herinneringen dan nooit kwijt.