Het winterseizoen is begonnen! Misschien begint het skiën of snowboarden al bij je te kriebelen. De beste wintersportbestemmingen vind je natuurlijk in de Alpen, maar ook in Polen en Noorwegen vind je mooie bestemmingen. Hieronder lees je welke wintersportbestemmingen echte aanraders zijn en helpen wij jouw herinneren wat je allemaal op reis moet meenemen, zoals het kopen van een snowboard.

  1. Serfaus in Oostenrijk

Serfaus-Fiss-Ladis, ook wel Serfaus genoemd, is een skigebied waar je maar liefst 200 kilometer aan pistes hebt. Serfaus ligt in het zuiden van Tirol en is zeker als je kinderen hebt een leuke wintersportbestemming. Serfaus is een van de zonnigste winterbestemmingen van Europa met gemiddeld 200 dagen zon per jaar. Desondanks blijft de sneeuw, met wel wat hulp van het personeel, in een goede conditie!

  1. Tignes in Frankrijk

In de winter stikt het daar van de Nederlanders. En dat is niet voor niets! In het skigedbeid Espace Killy heb je leuke restaurants en cafés met prachtig uitzicht over de Alpen. Bekende sterren als Bono en prins Harry hebben Val d’Isère al eens bezocht. De skipistes van Val d’Isères zijn wel voor de sportievelingen, want de pistes zijn behoorlijk hoog en stijl. Ben je al gevorderd? Dan is het zeker aan te raden om de beruchte Bellevarde-piste te nemen. Aan uitdaging geen gebrek!

  1. Valle d’Aosta in Italië

Heb je altijd al op de hoogste bergen van Europa willen zien? Valle d’Aosta ligt in de buurt van de Mont Blanc en is ook geschikt voor de echte sportievelingen. Valle d’Aosta is wat minder toeristisch dan Serfaus en de prijzen liggen daarom een stuk lager. Voor de gevorderden onder ons, die ook aan de portemonnee willen denken, is Valle d’Aosta een mooie bestemming.

Wat neem je mee op je wintervakantie?

Tot slot hierbij nog een aantal dingen die je écht niet moet vergeten. Veel vergeten spullen zijn je telefoonoplader, reispapieren en je paspoort. Heb je alle wintersportkleding bij je? Bedenk ook van te voren goed of je ski’s of snowboard wilt huren of kopen.

Een goede vakantie vergt dus een goede voorbereiding. Wij wensen je alvast een fijne vakantie!