Heb jij altijd al willen reizen naar Zuid Amerika? Dan moet je beslist onderstaande blog van vakanty.nl even bekijken. In de komende 5 minuten bekijk je snel de tofste reisbestemmingen van dit continent. Zuid Amerika heeft veel te bieden. Zowel op het gebied van natuur als cultuur en geschiedenis. Je zult er niet snel op uitgekeken zijn. De landen zijn onderling erg verschillend, dus let goed op welke vakantiebestemming je kiest.
Een camper huren in Amerika is een eerste stap op weg naar een onvergetelijke vakantie!

Argentinië

Argentinië is een land van de Tango de Gauchos, de pampa’s en de Asado (barbecue). Het land heeft een smeltkroes van culturen een fascinerend ruig binnenland, Europees aandoende steden, spectaculaire gletsjers en besneeuwde bergtoppen. De bruisende wereldstad Buenos Aires is een must voor iedere bezoeker aan Argentinië. Alhoewel Argentinië niet echt een strandbestemming is heeft het land ook mooie stranden. Het is een prachtig land waarin muziek en dans een belangrijke plaats innemen.

Bolivia

Bolivia ligt in het hart van Zuid-Amerika er wonen ruim 6,5 miljoen mensen. Ongeveer 60 procent van de mensen is van Indiaanse afkomst. Hoewel het land tot één van de armste landen van Zuid-Amerika gerekend moet worden, is het land gezegend met een enorme culturele rijkdom. Bolivianen zijn warm en gastvrij, blij met elke toerist die de moeite neemt een bezoek aan het land te brengen, het land waar ze terecht trots op zijn. Bolivia is niet bekend om zijn keuken, maar een reis naar dit mooie authentieke land is niet compleet zonder het uitproberen van de heerlijke salteñas (Boliviaanse snack) die je op elke markt kunt kopen. Maak kennis met dit prachtige land en zijn inwoners.

Brazilië

Brazilië het grootste land van Zuid-Amerika, 240 keer zo groot als Nederland. Ontdek de Bruisende steden, Rio de Janeiro, Salvador da Bahia, Natal en São Paulo. Geniet van de overweldigende natuur in het Amazone gebied. Zonnebaden met een caipirinha in je hand doe je op de prachtige stranden van Copacabana en Ipanema. Beleef zelf het wereldberoemde braziliaanse carnaval in o.a. Rio de Janeiro. Hier geniet je van vakantie op zijn best!

Chili

Grenzend aan Peru, Bolivia en Argentinië ligt het smalste land ter wereld, Chili. Dit zuid-Amerikaanse land is een land van verrassende contrasten en extreme schoonheid en staat bol van Spaanse invloeden. Bergen, woestijnen, meren, gletsjers, vulkanen en valleien domineren het landschap. Chili biedt een schat aan mogelijkheden voor liefhebbers van het buitenleven. Torres del Paine is een waar trekkings paradijs en wordt door velen beschouwd als het mooiste stukje natuur van Zuid-Amerika. Let op de vaccinaties die je nodig hebt.

Colombia

Colombia wordt vanwege haar slechte imago uit het verleden minder bezocht dan haar buurlanden. Velen associëren Colombia met drugs, guerrilla’s en regenwouden. Echter, degenen die in Colombia geweest zijn ontdekken iets heel anders, en rekenen Colombia tot hun favoriete verre vakantiebestemming. Colombia heeft prachtige Caribische stranden, de mooiste regenwouden, een uitermate fascinerende jungle, een zeer vriendelijke en gastvrije bevolking, koloniale steden een bruisend nachtleven, trendy hotels en nog zoveel meer. Colombia is een van de mooiste landen in Zuid-Amerika maar er zijn nog veel plaatsen die niet zo veilig zijn om te bezoeken. Maar als je niet afwijkt van de toeristische gebieden en let op de huidige veiligheidsadviezen, is er geen reden waarom Colombia niet kan worden opgenomen in je reisschema. Colombia is een prachtig land waar zoveel te ontdekken valt.