Tanzania is een land in Zuidoost Afrika met een verscheidenheid aan bezienswaardigheden. Deze zijn voornamelijk gericht op vakantiegangers die houden van natuur, avontuur en wilde dieren. Dit land, dat als het mooiste land van Afrika bekend staat, heeft meer dan 15 nationale parken waar je van al dit natuurschoon kunt genieten. Twee daarvan, het Nationaal Park Serengeti en het Nationaal Park Kilimanjaro staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Als ongerepte natuur, wilde dieren en safari’s jouw ding zijn, dan mag een bezoekje naar één van deze parken in Tanzania niet van je bucket list ontbreken. Hier hebben we slechts drie uitgelicht, waarover algemeen bekend is dat ze geen gelijke hebben.

 

Het Serengeti National Park Tanzania

Het Serengeti National Park is het bekendste park van Tanzania en mogelijk van de wereld. Het bestaat uit verschillende zones waar je verschillende dieren kunt bekijken. Het is bekend om de Great Migration, de trek van meer dan 2,5 miljoen grazende dieren en veel mensen gaan dan ook naar het park om dit te aanschouwen. In de maanden februari en maart kun je dan het kalveren meemaken. Maar naast deze grote trek zijn er verscheidene andere dieren om te zien, zoals leeuwen, (jacht)luipaarden, hyena’s, olifanten, nijlpaarden, buffels, giraffen, neushoorns en aapsoorten. Het landschap bestaat uit bergen, rivieren, bos en savannes en is dus bijzonder veelzijdig. In dit nationale park in Tanzania heb je een grote kans dat je jouw favoriete dier in zijn eigen leefomgeving kunt bewonderen.

 

Het Nationale Park van Kilimanjaro

De berg waar Tanzania bekend om staat is Kilimanjaro. Dit is de hoogste berg in Afrika en de hoogste vrijstaande berg wereldwijd. Het park er omheen heet het Mount Kilimanjaro National Park. Kilimanjaro zelf is bijna 6 kilometer hoog en de beklimming is een aaneensluiting van verschillende ervaringen. Je loopt door van graslandschap naar tropisch regenwoud naar gletsjers en een sneeuwlandschap. Tijdens de klim word je beloond met schitterende uitzichten over Tanzania. Je zal ongetwijfeld ook dieren tegenkomen, zoals vogels en apen. Het goede nieuws is dat er verschillende routes zijn waarmee je de berg kunt beklimmen. Daardoor haalt 96% van de mensen die dit proberen de top.

 

Ngorogoro Conservation Area

De hoogste concentratie dieren in Tanzania en Afrika vind je in de Ngorogoro krater. Hier is de kans dat je een leeuw, neushoorn, zebra of olifant te zien krijgt het grootst. Samen met Kilimanjaro is dit park één van de zeven Afrikaanse wonderen en je zal niet worden teleurgesteld. De krater zelf is miljoenen jaren geleden ontstaan als gevolg van een uitbarsting en instorting van een vulkaan. Je gaat de krater in, rijdt door verschillende landschappen en krijgt de mogelijkheid 25.000 dieren te bekijken. Het gebied is vruchtbaar en rijk aan voedsel, dus de dieren zijn groot en gezond. Behalve dieren kom je ook de leden van de Maasai stam tegen in de krater. Je herkent ze aan de rode klederdracht en geitenkuddes. Ben je toch in de Ngorogoro Conservation Area, doe dan de Maasai tour en neem een kijkje in het leven van deze inheemse inwoners van dit schitterende land. Tanzania heeft het allemaal.

 

Benieuwd naar wat Tanzania nog meer te bieden heeft? Tanzania Specialist helpt je graag verder.