Wat is voor jou hét moment om je zwembroek te vervangen voor een nieuw model? Wacht je tot de eerste gaten zichtbaar zijn, of zorg je ervoor dat je dit voorkomt? Kies je jaarlijks voor een model die past bij de laatste modetrends, of gebruik je de zwembroek meerdere jaren? In dit artikel vertellen we je wanneer je een zwembroek zou moeten vervangen! Ook geven we tips om de zwembroek in een goede conditie te houden!

Zwembroek kan erg snel slijten

Een zwembroek heeft het door de zomermaanden heen zwaar te verduren. De combinatie van chloor, zout zeewater en het felle zonlicht is vaak niet goed voor de stof. Slijtage aan de zwembroek wordt versneld, wanneer er zonnebrandcrème in de stof komt te zitten. Denk aan zonnebrand wat je op je bovenbenen gesmeerd hebt en door het schuren van de zwembroek in de stof trekt. Om een snelle slijtage te voorkomen is het verstandig deze na gebruik uit te spoelen in schoon, lauw water. Aan het eind van de zomerperiode kun je de zwembroek in de wasmachine met zeep wassen. Doe dit nooit te warm en laat de zwembroek op een lijntje drogen.

Verkleuring van het materiaal

De combinatie van chloor, zout water, fel zonlicht en chloor zorgt niet alleen voor een versnelde slijtage aan het materiaal. Ook kan het materiaal verkleuren. Denk bijvoorbeeld aan doffe plekken in de felle rode of gele kleur van je zwembroek. Wanneer de eerste verkleuringen zichtbaar worden, kan het een reden zijn om deze te vervangen. Bij donkere kleuren treedt een kleurverschil eerder op, dan bij een felle kleur.

Vervang de zwembroek als deze lubbert

Onder het lubberen van een zwembroek verstaan we het steeds ruimer worden van de pijpen van de zwembroek. Ook het elastiek rond je middel kan losser worden, waardoor de zwembroek steeds minder mooi aansluit. In het geval van een strakke zwembroek treedt het lubberen hiervan nog sneller op. Deze zwembroeken zijn immers in z’n volledigheid elastisch.

Stof wordt steeds dunner bij een oude zwembroek

Met name bij een strakke zwembroek loop je het risico dat het materiaal dunner wordt. In het ergste geval is de stof dermate dun, dat men door de stof heen kan kijken. Ook kan dit ertoe leiden dat er scheurtjes in het materiaal ontstaan. Iets wat je vanzelfsprekend wilt voorkomen! Bij een wijde zwembroek is de kans veel kleiner, dat het stof scheurt of doorschijnend wordt.

Is het voor jou tijd voor een nieuwe zwembroek? Bekijk dan het grootste online overzicht van strakke zwembroeken en wijde zwembroeken.