Iedereen wil wel eens op vakantie gaan. Een aantal mensen zullen dit ook graag willen, maar laten zich tegenhouden door incontinentieproblemen. Het is natuurlijk heel vervelend als je daar last van hebt. Gelukkig zijn er meerdere hulpmiddelen waardoor er alsnog op vakantie gegaan kan worden.

Een bezoekje aan de huisarts

Vaak schamen mensen zich als ze dit probleem hebben. Dat is een reden waarom ze niet naar de huisarts gaan om te vragen of er nog iets aan gedaan kan worden. Vaak kan dat namelijk wel. Er kan medicatie gegeven worden, dit zou het probleem al kunnen verhelpen. Ook zou er naar een speciale bekkenfysiotherapeut gegaan kunnen worden. Een andere mogelijkheid is een operatie. Als er toch niet naar de huisarts gegaan wordt, zou het incontinentiemateriaal van Depend een hele goede optie zijn. Dit kan voor zowel mannen als vrouwen. Het is een manier waarbij je niet van de buitenkant kan zien dat je het draagt en toch helpt het met het probleem. Er zijn verschillende type verbanden. Als er sprake is van druppelincontinentie kan een heel licht verband al voldoende zijn. Er zijn ook dikkere verbanden voor meer urine verlies. Ook in maten is er een verschil waardoor het voor iedereen een mogelijkheid is.

Stress

Het incontinentieprobleem kan heviger optreden als er last is van stress. Bij bijvoorbeeld een vakantie is er vaak veel stress aanwezig. De meeste mensen gaan op vakantie om te ontspannen, maar vaak komt er toch wel wat vakantiestress bij kijken. Inpakstress, of misschien maak je je wel zorgen over waar je terecht komt. Dit kan allemaal invloed hebben op het incontinentieprobleem. Wat je dan zou kunnen doen is het incontinentiemateriaal meenemen naar de plaats van bestemming. Waardoor je alsnog van je vakantie kan genieten. Dit is immers het allerbelangrijkste van de vakantie.