autovakantieOp vakantie met de auto biedt tal van voordelen. Je bent vrij om te gaan waar en wanneer je wil. De keuze om met de auto te reizen hangt af van persoon tot persoon. Op vakantie met de auto kan ook vermoeiend zijn, je moet goed uitgerust zijn en een reisschema is aan te raden. Voor het vertrek is is het aan te raden even op Google maps je reisweg even virtueel te maken, zo krijg je een duidelijk beeld van de moeilijke punten onderweg. Maak een lijstje waar en wanneer je een tussenstop wil maken en in welk hotel of camping je wil overnachten. Zorg ook dat de auto helemaal technisch in orde is en een goede autoverzekering hebt. Een reisongevallen verzekering is aan te raden. Controleer de geldigheid van je autokeuring en laat ook je trekhaak aan je auto keuren. Controleer de bandenspanning van de auto, dit vermindert het verbruik en is goed voor je portemonnee.

Ga je met de auto op vakantie, dan is is het ook aan te raden de verkeersregels te kennen die gelden in het land waar de reis naar toe gaat. Dit voorkomt vervelende situaties. Het leuke aan vakantie met de auto is ook dat je niet in een keer je reisbestemming moet bereiken, je kan er een paar dagen over doen. Op deze manier heb je veel meer vakantieplaatsen gezien dan dat je veertien dagen op dezelfde bestemming zou blijven. Dat is een persoonlijke keuze die je zelf moet maken. Veel verschillende bestemmingen bekijken of op een plaats alles tot in de kleinste puntjes gaan verkennen. Je kan ook een fiets huren of zelf je fiets meenemen achter aan de auto. Echte zonnekloppers gaan natuurlijk naar mooie stranden of zoeken een hotel met zwembad en zonneterras.

Er zijn heel wat meer voorbereidingen nodig om met de auto op vakantie te vertrekken. Een autovakantie naar de Oostenrijkse Alpen of Zuid Frankrijk zal er heel anders uitzien dan met de wagen op reis naar Griekenland of Portugal. Het mooie weer onderweg speelt ook een grote rol. Is het slecht en regenachtig weer kan je met de auto ook beslissen een eind verder te rijden, dus voorzie een noodplan tijdens het opmaken van je reisschema.

Opteer je voor een autovakantie, maar je hebt de tijd niet om deze voor te bereiden kan je ook via een reisorganisatie een georganiseerde reis boeken waar de route, overnachtingen en de bezienswaardigheden netjes voor u zijn uitgestippeld. Eens op je vakantiebestemming kan je zelf op zoek naar een geschikt hotel, vakantiehuis op camping. Elke vakantie soort heeft zo zijn voordelen.

Bij een vakantie naar Frankrijk, Italië, Kroatië of Spanje heb je meestal prachtig weer, maar een autovakantie dichter bij huis kan ook heel goed meevallen. Je kan ook opteren een rondrit te maken tussen België, Nederland, Duitsland en Luxemburg. Of je blijft in je eigen land waar ook veel te verkennen valt. Je zou het niet geloven wat er op 50 kilometer van je eigen woonplaats allemaal te beleven valt. Er zijn veel toeristen die ook naar ons land komen, waarom zou jij ook niet eens een toerist zijn op vijftig kilometer van je eigen deur. Soms ligt de schoonheid en de natuur naast je eigen deur.